2017 m. liepos 14 d., penktadienis

Gaminkime kartu: Makaronai su „Bolognese“ padažu


Sveiki, mano brangieji, šiandien pradedame nuo rubrikos "Gaminkime kartu". Aš pasistengiau padaryti daugiau nuotraukų, todėl, manau jau paruoštų nuotraukų su receptais užteks iki rugsėjo pabaigos. Kartais labai norisi pakeisti savo blogo specifiką ir paįvairinti daromas nuotraukas. Man jau nelabai įdomu pasakoti apie šimtą pirmą išbandytą kreminę pudrą arba lūpų dažus (nebent tai MAC, juokauju). Supratau, kad turiu labai didelę aistra fotografavimui, todėl šį kartą nuotraukų bus tikrai daug, juk skanus maistas to vertas.

Dar vienas klasikinis receptas, kurio pakeisti, manau, neįmanoma. Vaikystėje, kai mama grįždavo mano iš darbo, kartu gamindavome makaronus su malta mėsa. Nieko ypatingo, tačiau tų makaronų skonį prisiminu iki šiol. Aišku, ir makaronai buvo neskanūs ir ne itališki, pomidorų pasta nebuvo natūrali, apie baziliką ir raudonėlį niekas niekada negirdėjo (sodo mes neturėjome, o parduotuvėse tokių delikatesų nebuvo). Būtent meilė makaronams pastūmėjo mane į priekį, būtent todėl vis dažniau gaminu makaronų patiekalus ir Italų ir Azijiečių virtuvės.
Nors ir visi aplinkui sako, kad makaronus valgyti nesveika, makaronai makaronams nelygūs. Aš dažniausiai perku itališkus, pilno grūdo, tokie tikrai nepakenks jūsų figūrai, plius rekomenduoju rinktis maltą, geros kokybės, jautieną. Mėsos į makaronus dedu labai minimaliai, bet ją drąsiai galima pakeisti keptais baklažanais, alyvuogėmis ir paprikomis. Kitą kartą pagaminsime būtent tokį receptą.
Šiandien jūsų dėmesiui Makaronai su „Bolognese“ padažu.

Kas yra svarbu: geros kokybės mėsa (aš supratau veną dalyką, maltos mėsos parduotuvėse pirkti visai neapsimoka, jeigu norisi geresnės kokybės, reikia mėsą malti pačiai. Vargu, ar aš turėsiu tiek laiko stovėti virtuvėje, todėl parduotuvėse  išsirenku mėsos gabaliuką ir prašau sumalti). 
Dar vienas labai svarbus dalykas, geros kokybės pomidorų padažas. Dabar tokį rasti parduotuvėje lengva, aš dažniausiai perku Itališką natūralų, tačiau reikia prisiminti, kad jį reikia labiau paskaninti prieskoniais, nes pirminis skonis labai jau natūralus.





Supjaustome daržoves: svogūnus ir papriką.


Išspaudžiame į įkaitintą orkaitę česnakus (aš kepimus naudoju Graikišką alyvuogių aliejų, atrodo smulkmena, bet man skonis labai svarbus).



Kepiname mėsą, skaniname prieskoniais (druska, pipirai, raudonėliai ir čili pipirų miltai), pridedame daržoves ir kepame apie 10 min. 


Supilame pomidorų padažą, pakaitiname ir galiausiai paskaniname dar kartą prieskoniais (pagal skonį).


Skrebusiai mūsų namuose yra 'must have', todėl supjaustau Itališką duoną, paskaninu baziliku ir alyvuogių aliejumis, ant viršaus - pomidorliukai. Toks grožis keliauja į orkaitę kelioms minutėms. Labai svarbu kontroliuoti kepimo laiką tam, kad maži pomidoriukai nesudegtų.



Išvirtus makaronus sumaišome su padažu (kas mėgsta gali virtus makaronus serviruoti kartu su padažu), paskaniname šviežiu baziliku ir tarkuotu itališku sūriu.




Pagaminti tokį patiekalą užima vos 15minučių, o spalvų ir skonių jūsų lėkštėje bus tikrai labai daug.

Skanaus...












SHARE:

3 komentarai

  1. Dievinu makaronus! Visada dziaugiuosi, isbandydama naujus receptus! Dekui, kad pasidalinot

    https://www.risilvjaplace.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be makaronų! Tai yra vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris tinka visur ir visada :) Kažada buvome su vyru šitame restorane mūsų vestuvių metinių proga: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovana/vakariene-italu-restorane-st-valentino. Nusprendžiau pasiimti Bolognese makarų, buvo iš ties skanu. Tačiau labai ilgą laiko tarpą neradau recepto, kurį panaudojus galėčiau pasigaminti tokius pačius skanius makaronus. Bet atradau tavo blog'a.. Žinok šis receptas yra nerealus! Tikrai rekomenduoju visiems išbandyti, paragavę pasijausite kaip top lygio virėjai :D !

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar kas išbandėte makaronis iš [ur]https://www.assorti.lt/katalogas/maistas/bakaleja/makaronai/[/url]

    AtsakytiPanaikinti

Blogger Template Created by pipdig